Vi er en familie på 4 som bor på Ålgård ca 30 min fra Stavanger. Vi fikk vår første American Akita januar 2009. Hun var en langhåret American Akita med navnet Sierra - derav vårt kennelnavn :-) Desverre fikk hun patella luxasjon og vi måtte ta vårt livs vanskeligste valg å la henne slippe all smerten i en alder av 2 år. Hun var vår stolthelt og glede og ga oss mye de to korte årene vi hadde henne.

Det var ingen tvil om at vi hadde valgt rett rase og vi var så heldige at vi fikk kjøpe en hannhund og ei tispe av kennel Ølenskjold tidlig i 2012. Da startet vi også med utstilling og ble bitt av basillen. Så mye av vår tid gikk med til utstillingstrening og å reise på forskjellige utsillinger på vest, sør og østlandet.

Våre hunder er først og fremst familiehunder og er aktivt med i hverdagen vår. Vi liker å gå på turer i fjell og på stranden. Hundene våre er med både med og uten kløv. Vi har også vært så heldige og hatt oppdrettere av American Akita rett i nærheten av oss som har bidratt med sin erfaring og kunnskap og ikke minst svart på alle våre rare spørsmål :p

Våren 2014 fikk vi vårt første kull - det var utrolig gøy, spennede og lærerikt. Som sagt tidligere har vi oppdrettere som har blitt våre venner og som bidro med råd og hjelp under svangerskap, fødsel og valpetid. Noe som vi setter stor pris på. De fleste sa til oss at når valpene nærmer seg 8 uker er dere nok klar til å få dem i de nye hjemmene sine. Men der var ikke jeg :p Det var utrolig trist å se dem reise avgårde, men heldigvis har alle sammen komt til noen fantastiske hjem som er flinke til å holde oss oppdatert :-)

Vårt mål er å avle frem rasetypiske friske American Akita med godt temprament. Vi kommer nok aldri til å bli store oppdrettere med flere kull i året men tar det stille og forsiktig i vårt eget tempo :-)

Erdet noe dere lurer på ang oss, våre hunder eller noe annet ikke nøl med å ta kontakt :-)

 

MVH

Hege og Jørn

Isabelle og Sebastian